Pšenička: Postupnými kroky se dá zlepšovat kvalita života těch, kteří to potřebují

blank

Zaměstnanci SmVaK Ostrava mezi sebou vybrali rekordní množství nepotřebného oblečení – 870 kilogramů. Nyní věci zamíří do prospěšných second handů neziskové organizace Moment Česká republika, která klade při jejich provozu důraz také na dobrovolnictví a zapojení komunity. Loni se v regionu zapojilo 282 firem, které celkem darovaly 54 tun oblečení.

„Když jsme sbírku poprvé před čtyřmi lety organizovali, byl jsem velice překvapený, kolik našich zaměstnanců se do ní zapojilo a kolik věcí, které jsou pro nás neužitečné, ale někomu jinému můžou pomoci ulehčit život, přinesli. A ještě větší radost mi působí to, že moji kolegové i nadále ukazují, že mají srdce na správném místě a není jim lhostejný osud jiných lidí,“ řekl generální ředitel SmVaK Ostrava Anatol Pšenička.

V prvním ročníku vybrali zaměstnanci společnosti téměř 400 kilogramů oblečení, minule šlo již o 570 kilogramů. Organizace Moment také uvedla, že šlo o jednu z nejúspěšnějších sbírek, kterou kdy realizovali. „I podobnými zdánlivě malými a postupnými kroky se dá zlepšovat kvalita života těch, kteří to potřebují, a k nimž často osud nebyl tak vstřícný, jako byl k většině z nás,“ doplnil Pšenička.

Scroll to Top