Ekologizace terminálu v mělnickém přístavu

blank

Třetí stavbu ekologizace říčního přístavu v Mělníku zajistí za 190 milionů korun společnost Swietelsky stavební, která uspěla ve veřejné zakázce vyhlášené společností České přístavy. Práce, které začnou na přelomu ledna a února, skončí v listopadu.

„Půjde o prodloužení tří vlečkových kolejí kontejnerového terminálu a dostavbu kvalitních skladovacích a manipulačních ploch. Její součástí je rovněž odvodnění, osvětlení a pevná jeřábová dráha pro portálové jeřáby na elektrický pohon,“ řekl prokurista Swietelsky stavební Pavel Brůžek.

Podle vedoucího projektu ze Swietelsky stavební Milana Pavlíka je i přes poměrně krátký termín společnost na stavbu dobře připravena. Rovněž se na ní bude podílet sesterská společnost Swietelsky Rail CZ.

„Pro optimalizaci vlečkového provozu budou koleje propojeny kolejovými spojkami a na konci terminálu zapojeny do prodloužení současné vlečkové koleje. Ta se pak stane výtažnou kolejí. Postaráme se i o montáž pevné jeřábové dráhy,“ doplnil Pavel Kouba ze Swietelsky Rail CZ. České přístavy do mělnického přístavu v posledních investovaly stovky milionů.

Scroll to Top