95 % municipalit vnímá pozitivně činnost SmVaK Ostrava

blank

Pozitivně o vodohospodářích hovoří 92 % zástupců podnikatelského sektoru. Podle mluvčího společnosti Marka Síbrta je 100 % respondentů z řad obcí spokojeno s přístupem a profesionalitou zaměstnanců SmVaK Ostrava při řešení provozních záležitostí, v případě podnikatelského sektoru jde pak o 99 % dotazovaných. Průzkum pro SmVaK Ostrava provedla agentura Respond & Co.

90% dotazovaných představitelů měst a obcí uvedlo, že se poruchy při dodávkách pitné vody objevují buď výjimečně, nebo dokonce vůbec. U odvádění odpadní vody si to myslí 96 % z nich. „V případě firemních odběratelů je v případě dodávek pitné vody o tomtéž přesvědčeno 100 % respondentů, u odvádění vody odpadní 98 % z nich. Podle 95 % zástupců domácností se poruchy při dovádění vody odpadní prakticky nevyskytují,“ řekl Síbrt. Podle SmVaK Ostrava je pozitivem rovněž skutečnost, že 92 % obcí nepociťuje žádný nedostatek v informování ze strany společnosti. Jestliže se jedná o firemní sektor, jde již o pět procent více.

blank

Stamilionové investice

Zhruba 900 milionů korun také vloží vodohospodáři do modernizace, rozvoje a oprav infrastruktury. Jedná se o nejvyšší alokovanou částku nejvýznamnější vodohospodářské společnosti v Moravskoslezském kraji v historii. Hlavní výrobní činností je výroba a dodávka pitné vody spolu s odváděním a čištěním odpadních vod.

„Náš investiční plán počítá v následujících letech s dalším navyšováním prostředků do obnovy a rozvoje vodárenské infrastruktury. Za posledních deset let jsme investovali 5,35 miliardy korun a další nemalé prostředky směřovaly do oprav. Například v roce 2020 počítáme s opravami za 205 milionů korun, letos očekáváme opravy za 171 milionů korun. Celkem tedy do infrastruktury v roce 2020 poputuje 888 milionů korun. V dlouhodobějším výhledu počítáme s kontinuálním nárůstem investic až na 850 milionů korun v roce 2025,“ doplnil generální ředitel společnosti SmVaK Ostrava Anatol Pšenička.

Scroll to Top