V Karviné se protáhne rekonstrukce ulice Svatopluka Čecha

blank

Oproti předpokladům se zpozdí práce na modernizaci ulice Svatopluka Čecha v karvinské části Fryštát. S odstupem času totiž zde bylo zjištěno, že stav vodovodního řadu je nevyhovující. Akce tak potrvá do jara.

„Je nám líto, že se dopravní omezení protáhnou, na druhou stranu se odstraní riziko budoucích havárií a zlepší se kvalita vody i jejích dodávek,“ uvedl náměstek primátora Lukáš Raszyk. Město se již dohodlo zhotovitelem stavby firmou Strabag a se Severomoravskými vodovody a kanalizacemi Ostrava na zjednání nápravy. Zastaralé vodovodní potrubí bude nahrazeno novým řadem.

„Město se s vodárenskou společností dohodlo, že veškeré finanční náklady spojené s obnovou vodovodního řadu ponese SmVaK Ostrava. Realizace proběhne do konce března 2020, tak aby v průběhu dubna byla oprava komunikace dokončena včetně položení nového povrchu vozovky. To znamená, že od ulice Havířská bude platit zákaz vjezdu a od ulice Ostravská, respektive Cihelní bude vjezd povolen rezidentům a dopravní obsluze,“ upřesnil karvinský mluvčí Lukáš Hudeček.

Scroll to Top