Teplice představily model koupaliště

blank

Nad městem má poblíž věžového vodojemu vzniknout rekreační komplex s koupalištěm. Vedle systému tří kaskád s bazény a vodními atrakcemi se počítá i se zpřístupněním vodojemu. Informoval o tom portál idnes.cz.

Všechny bazény by měly být z nerezu. Zatímco horní část nabídne dětská brouzdaliště s dvaceti centimetry vody, v prostřední bude padesátimetrový bazén se šesti drahami a sedmimetrovou skokanskou věží. „Hloubka v něm bude od 1,2 do 4,2 metru v nejhlubší části pod věží. Bazén bude splňovat parametry pro pořádání plaveckých závodů,“ uvedl architekt Petr Sedláček z ateliéru MISe, který návrh projektu pro město vypracoval. Současně zde má vyrůst park pro volnočasové aktivity.

„Základem záměru není jen vlastní řešení vodní plochy, ale i širšího rekreačního příměstského parku, který je ve větší části otevřený. Chceme, aby byla plocha využívána lidmi, pejskaři, běžci a podobně,“ vysvětlil Sedláček. Zatím však není jasné, kdy by mohly začít stavební práce.

„Hrubý předpoklad je, že se v příštím roce dohodneme na finální podobě a začneme projektovat, což ale může trvat i rok. Pokud to však bude možné, rádi bychom začali stavět ještě v tomto volebním období,“ přiblížil primátor Teplic Hynek Hanza. Náklady by se podle odhadu měly pohybovat kolem 100 milionů korun. Zabývat se jím bude speciální pracovní skupina. O realizaci venkovního koupaliště se v Teplicích mluví od roku 1996, kdy byla uzavřena plovárna v Zámecké zahradě.

Ilustrační foto 

Scroll to Top