10. ročník nadační akce Voda pro Afriku

blank

Nadační fond Veolia odstartoval 12. listopadu jubilejní 10. ročník benefičního prodeje dárkových předmětů, jehož 100% výtěžek přispěje k zajištění přístupu k pitné vodě lidem v jižní Etiopii. Hlavním partnerem projektu a zároveň realizátorem všech prací v terénu je česká nezisková organizace Člověk v tísni. Akci dlouhodobě podporují i Pražské vodovody a kanalizace.

„V letošní nabídce předmětů najdete zcela novou křišťálovou karafu na vodu, jejíž návrh vznikl ve studentské soutěži Atelieru skla pražské UMPRUM vedeného Rony Pleslem. Auterem karafy je Adam Hanšut. Limitovanou edici předmětů doplňuje skleněná lahev v originálním pleteném obalu značky Retap a vtipné ponožky s motivem surikat,“ informovala Vendula Valentová, ředitelka nadačního fondu.

Samotný prodej pak probíhá od 12. listopadu do vyčerpání zásob, prostřednictvím nadačního e-shopu a také na 2 místech v Praze 1: Rcafé by Veolia ve Florentinu a v Centru Člověka v tísni v Galerii Langhans na Vodičkově 35. Projekt lze také podpořit přímým finančním darem na konto veřejné sbírky projektu, 115-3289210247/0100.

„Prodáváme předměty vyrobené výhradně v České republice. Nákupem dárků pro benefiční prodej podporuje Nadační fond Veolia menší regionální firmy. Zboží prodávané v našem e-shopu balí a pro distribuci připravují klienti a asistenti denního stacionáře pražské organizace POHODA – společnosti pro normální život lidí s postižením. Za odvedenou práci od nadačního fondu pak obdrží finanční dar, který bude využit na provoz jejich stacionáře,“ doplnila Valentová.

Akce Voda pro Afriku je již tradiční značkou. „Zahájena byla v roce 2010 a to bez nějaké dlouhodobé vize. Chtěli jsme pomoci lidem, kteří na rozdíl od nás přístup k pitné vodě nemají. Za velký úspěch tedy považuji fakt, že zahajujeme již desátý ročník a že čerstvé zprávy přímo z Etiopie nám potvrdily, že projekt funguje a má smysl. Za 9 let trvání projektu jsme na Vodu pro Afriku věnovali již 5,5 miliónu korun“, řekla Eva Kučerová, ředitelka komunikace pro střední a východní Evropu.

Scroll to Top