GPS na cisternách s vodou

blank

Vodovody a kanalizace Zlín začaly ve spolupráci s provozovatelem sítí, společností Moravská vodárenská, realizovat plán opatření pro lepší řízení dodávek vody ve Zlíně. Jedná se o vybavení cisteren GPS.  V praxi to podle vodohospodářů znamená, že odběratel se rychleji zorientuje a zjistí lokalitu, kde přesně je cisterna umístěna.

„Jedním z našich hlavních cílů je včasná informace odběratelům o haváriích a poruchách na vodovodní síti. Zdokonalujeme proto mapové podklady pro weby, plánované výluky lze najít na stránkách obou společností i na facebookové profilu VaK Zlín. Připomínám i možnost registrovat se u MOVO na telefonním čísle 840 668 668 nebo 601 276 276 do bezplatné služby „SMS Info“. Ta umožňuje získat zdarma informace přímo do mobilu – zákazník tak má přehled o výlukách dodávky či haváriích potrubí v jeho okolí,“ uvedl předseda představenstva VaK Zlín Svatopluk Březík.

V současné době ve spolupráci VaK Zlín a Moravské vodárenské probíhá kompletní revize uzavíracích ventilů a šachet, plánuje se propojení různých větví vodovodů tak, aby bylo možné lépe přepojovat přívod vody z více směrů, a buduje se nové řídicí manažerské a krizové centrum.

Loni Vodovody a kanalizace Zlín vložily do obnovy infrastruktury čtvrt miliardy korun. Vodárny ze svých zdrojů uvolnily přes 70 milionů korun, dalších 6 milionů využily na přípravu akcí pro příští období a 30 milionů zaplatily na splátkách úvěr . Největší investicí v celkovém nákladu 80 milionů byla v roce 2018 modernizace tlumačovské úpravny vody.

Scroll to Top