Brabec k opatření proti suchu

blank

V Plzni probíhá konference Provoz vodovodů a kanalizací, kterou pořádá SOVAK ČR. Událost je mimořádná mimo jiné tím, že Sdružení oboru vodovodů a kanalizací ČR slaví 30 let existence a plzeňská vodárna si připomíná 130 let od zprovoznění Úpravny vody Homolka.

Tuto událost lze označit jako symbolický počátek centralizovaného fungování vodárenství ve městě. Konferenci tradičně obsahuje řadu prezentací a příspěvků osobností z oboru, které vodarenstvi.cz reflektuje.

„Opatření proti suchu v podobě investic do vodohospodářské infrastruktury pro zajištění kvalitní pitné vody a eliminace odpadních vod v povrchových i podzemních vodách jsou trvalou prioritou našeho ministerstva i celé české vlády společně s navracením vody do krajiny a půdy. Vedle již investovaných desítek miliard korun z evropských fondů je nyní financujeme i z národních zdrojů. Nově vyhlášená výzva s příjmem žádostí od letošního listopadu nabízí obcím a městům dvě a půl miliardy korun na výstavbu vodovodů, kanalizací a čistíren odpadních vod, “ uvedl ministr životního prostředí Richard Brabec.

Scroll to Top