Lázně Darkov chtějí vybudovat aquapark za 300 milionů

blank

O projektu se v Karviné hovoří řadu let. Vzniknout by měl v areálu Rehabilitačního sanatoria v Karviné-Hranicích a některé bazény v něm budou napuštěny léčivou vodou. Fungovat bude podle mluvčího lázní Miroslava Slaného celoročně. Město také připravuje modernizaci krytého bazénu.

„Je pro nás riziko jít do původně zamýšlené verze obrovského vodního parku, pokud nemáme podporu města a spolufinancování z městských a krajských zdrojů. Namísto jednoho z největších aquaparků v republice vznikne unikátní, ale menší termální lázeňský park,“ uvedla generální ředitelka Lázní Darkov Pavlína Filipi.

Podle ní zaplatí část nákladů lázně z vlastních zdrojů, dále budou jednat o úvěru. Hlavním lákadlem bude jodobromová solanka z lázeňského termálního minerálního pramene, kterou budou naplněny některé bazény.

„Unikátní jodobromová voda nazývaná solanka má vysoký obsah jodu, který je dokonce vyšší než v přímořských oblastech. Její příznivé léčivé účinky působí blahodárně na cévní systém, napomáhají při léčbě pohybového a nervového ústrojí a také při léčbě gynekologických a kožních nemocí. Konečnou podobu karvinského lázeňského aquaparku, který bude ve funkcionalistickém stylu, zpracoval architekt Martin Kareš a uznávaný brněnský atelier Kareš Rais, který je držitelem mnoha prestižních ocenění,“ doplnil Slaný.

Ilustrační foto 

Scroll to Top