ČEVAK: Finišují práce na Lipenské sjezdovce

blank

Zatímco v zimě se na kramolínských sjezdovkách prohánějí lyžaři, na podzim zde mohli lidé narazit na vodohospodáře. Lyžařské středisko, hotel, Stezka v korunách stromů a Království lesa je totiž nutné podle společnosti ČEVAK napojit na čistírnu odpadních vod v Lipně nad Vltavou.

„Doposud byly odpadní vody z těchto míst částečně vyváženy pomocí cisternových vozů a částečně svedeny na malou čistírnu, která se nachází nedaleko nástupního místa lanovky. Vzhledem k narůstajícímu počtu návštěvníků Lipna nad Vltavou však tato čistírna přestává kapacitně stačit. Proto se obec Lipno nad Vltavou ve spolupráci s námi, jako provozovatelem vodohospodářského majetku, rozhodlo situaci řešit tímto způsobem,“ vysvětlil vedoucí provozního střediska Jih společnosti ČEVAK Miroslav Ježík. Podle něj bude oblast na nový kanalizační systém napojena po ukončení zimní sezony v roce 2020, aby práce a proces přepojování sezonu nijak nenarušily.

Současně s tím se do jednoho z výkopů pokládá rovněž vodovodní potrubí. „Připravujeme tím vodovodní rozvod, který bude napojen na plánovaný dvoukomorový vodojem, který pojme celkem 600 kubíků vody,“ doplnil Miroslav Ježík. ČEVAK se zabývají provozováním vodohospodářské infrastruktury, zejména úpraven pitné vody, vodovodních a kanalizačních sítí a čistíren odpadních vod. Dodávky pitné vody a odvádění odpadních vod zajišťuje pro více než půl milionu obyvatel Jihočeského kraje a části krajů Plzeňského a Vysočina.

Scroll to Top