Deník: Vodní skauti z Přibyslavi zasadili 600 stromků

blank

Doménou vodních skautů je sice voda, ale během posledního víkendu zamířili ti z Přibyslavi do Pelestrova na Havlíčkobrodsku, kde probíhala celorepubliková akce pro obnovu lesa poničeným kůrovcem. Ochrana přírody patří k hlavním náplním činnosti skautů.

Na 20. říjen připadá Mezinárodní den stromů. Ještě než se pustili do práce, absolvovali skauti teoretický výklad k výsadbě. „Skaut je nejznámější organizací pro volnočasové aktivity dětí a mládeže, který má blízko k ochraně přírody. Využili jsme této akce hned z několika důvodů. Děti se naučili mnoho užitečných činností spojených s výsadbou stromů, byla zde zapotřebí zejména schopnost týmové práce. Akce měla také edukační charakter a v neposlední řadě si užili krásný doprovodný program, který nabízeli organizátoři,“ uvedla vedoucí vodních skautů Renáta Tvrdíková.

Akce proběhla v České republice na 14 místech. Organizátorem byly Lesy ČR. Zapojilo se 31 tisíc lidí. „Jsem moc rád, že přišlo tolik lidí, kteří se spolu s námi dnes podíleli na výsadbě lesa pro nové generace. Nešlo nám o rekordy, ale zájem a nasazení účastníků byly obdivuhodné. Chtěli jsme veřejnosti představit les 22. století, který už dnes sázíme a v příštích letech budeme sázet v ještě větší míře,“ doplnil generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček.

Scroll to Top