Další stavební akce SVS

blank

Severočeská vodárenská společnost na sídlišti Nová Ves v Teplicích začne opravovat zkorodovaný a poruchový vodovod v ulici Habrová. Letos proinvestuje 1,7 miliardy korun. Na obnovu a modernizaci infrastrukturního majetku bude směřovat 1,33 miliardy. SVS bude investovat do 239 staveb v 10 okresech. Dalších 337,5 milionu je určeno na opravy prostřednictvím provozovatele.

„Provedeme rekonstrukci dožilého vodovodu v délce 273,9 metru pro zhruba 450 napojených obyvatel. Každá havárie způsobuje zatopení přilehlých sklepů, proto bylo rozhodnuto o provedení rekonstrukce,“ vysvětlil mluvčí Severočeské vodárenské společnosti Jiří Hladík. Stavební práce, které začnou v těchto dnech, mají skončit do konce roku.

Dlouhodobým problémem je právě stáří a stav majetku. „SVS zdědila po roce 1989 značnou část infrastruktury v zanedbaném stavu. V době socialismu se v různých akcích Z živelně budovaly azbestocementová a nekvalitní litinová potrubí. Z hlediska kvality to bylo špatné řešení. Trubky se dnes trhají a jsou paradoxně v daleko horším stavu než třeba úseky z roku 1905, které na území Ústeckého i Libereckého kraje také najdeme. Za minulého režimu se budovalo, ale investice do obnovy byly na nule. Takže se stále potýkáme se čtyřicetiletým deficitem. Každopádně SVS se stará o majetek s péčí řádného hospodáře. Cílem je předat jej budoucím generacím funkční a v dobré kondici,“ vysvětlil pro vodarenstvi.cz mluvčí SVS Mario Böhme.

Severočeská vodárenská společnost je největší vodárenskou společností v České republice a zajišťuje zásobování pitnou vodou pro 1,1 milionu obyvatel Ústeckého a Libereckého kraje. Od 1. ledna 2019 je SVS 100% vlastníkem provozní společnosti SčVK. Obce a města severočeského regionu tak mají od roku 2019 vodu a s ní spojené provozování pod plnou kontrolou.

Scroll to Top