Výstavbu kanalizace v Krnově rozdělili do čtyř úseků

blank

Krnov postaví kanalizaci v ulicích Kollárova, Šafaříkova a v části Švermovy ulice po křižovatku s ulicí Ježnickou. Stavební akce začne v krnovské lokalitě Ježník v příštím roce.

„Výstavba kanalizace v délce 4,8 kilometru byla rozdělena do čtyř úseků. Na první úsek, který představuje obnova stávající kanalizace, naváže druhý – vybudování nové splaškové kanalizace od křižovatky ulic Ježnické a Švermovy po dům na adrese Ježnická 1722/199. Výstavba infrastruktury v této části má zcela zásadní význam pro lokalitu Ježník III pod Kabátovým kopcem, kde připravujeme stavební parcely pro 36 nových rodinných domů,“ uvedla vedoucí odboru veřejných zakázek Klára Hazuchová.

Náklady na vybudování prvních dvou úseků by se měly pohybovat kolem 27 milionů korun. Dalších více než 60 milionů korun město zvažuje investovat do zbývajících dvou úseků, od domu Ježnická 1722/199 až po bývalé sanatorium na Ježníku. Zastupitelé musí nyní projednat, za jakých podmínek se město do zbývajících etap pustí.

„Buď stanoví, že realizace nové splaškové kanalizace se uskuteční pouze za podmínky minimálního připojení určitého procenta objektů, z propočtů ideálně vychází 80 procent, nebo mohou schválit stavbu bez této podmínky,“ doplnil starosta Tomáš Hradil.

Ke klíčovým tématům v Krnově patří rovněž základní parametry a kapacita nových městských lázní, které budou současně plaveckým bazénem i aquaparkem. Ty by se měly stavět v lokalitě poblíž koupaliště. „Materiál Radka Steinhaizla ze společnosti Relaxsolution se podrobně zabývá jednotlivými provozy aquaparku, stanovuje kapacity a možnosti vzájemného uspořádání. Máme také studii Václava Cvička. Ta řeší především umístění stavby, napojení na dopravní a technickou vybavenost a vazby na územní plán,“ řekl městský architekt Lubomír Dehner.

Scroll to Top