SVAS: Moderní věž s poučením i zábavou pro návštěvníky a zázemím pro ...

blank

Aktuální otázky ochrany životního prostředí a vodních zdrojů, vzdělávání a osvěta směrem k veřejnosti a úzká spolupráce s akademickými institucemi jsou hlavním předmětem, které podepsali zástupci Kladna, Institutu enviromentálních služeb, Středočeských vodáren a Veolie Česká republika při prohlídce nově zrekonstruovaného kladenského vodojemu. Informovala o tom mluvčí Středočeských vodáren Lenka Kozlová.

„Právě bývalý rozdělovský vodojem, který prošel několikaletou přestavbou na moderní Future Tower Kladno, neboli víceúčelové centrum, je příkladem hladce fungující spolupráce samospráv a vodohospodářských organizací. Stal se tak symbolickým místem, kde byla naše společná vůle k dalšímu přátelství vyjádřena podpisem memoranda,“ řekl Senior Executive Vice-President VEOLIA CENTRAL and EASTERN EUROPE Philippe Guitard.

Kladenský primátor Dan Jiránek také společně s Philippem Guitardem, generálním ředitelem Institutu environmentálních služeb Liborem Machanem a generálním ředitelem Středočeských vodáren Jakubem Hanzlem prošli věž Future Tower Kladno a prohlédli si moderní expozice. Následně zasadili pamětní strom.

„Pro město jako vlastníka vodohospodářské infrastruktury je důležitý vztah s provozovatelem s důrazem na potřeby obnovy sítě a zajištění jejího bezproblémového a bezpečného provozu. Jsem rád, že součástí podepsaného memoranda je také myšlenka na nový projekt, díky kterému najdeme využití pro chátrající zadní část areálu kasáren v Rozdělově, kde vznikne nové centrum Institutu environmentálních služeb. Doufáme, že bude spolupracovat s Fakultou Biomedicínského inženýrství, která sídlí v přední části kasáren,“ sdělil primátor Dan Jiránek.

Podle generálního ředitele Středočeských vodáren Jakuba Hanzla je dnes voda velkým tématem nejen pro odborníky, vědce či zemědělce, ale pro každého z nás. „Na vlastní kůži jsme v průběhu dvou let zjistili, že dostatek vody není samozřejmost a že naše vodní pohodlí je vysoce křehká, zranitelná a velmi lehce smazatelná záležitost. Proto osobně považuji naši expozici o zdrojích a výrobě pitné vody a o čištění vody odpadní za nenahraditelnou. Stejně jako každý z nás vím, že se rychle stane cílem každého, kdo o své budoucnosti a budoucnosti svých dětí přemýšlí a chce se o nejcennější tekutině naší planety rychle a srozumitelně něco dozvědět,“ doplnil Hanzl.

Scroll to Top