Šumperská provozní vodohospodářská společnost pomáhá s výsadbou stromů

blank

Ani lesy na Šumpersku nebyly ušetřeny kůrovcové kalamitě. Přiložit ruku k dílu se rozhodli také vodohospodáři. Kromě plánované údržby zelených ploch objektů v jejich správě hledají možnosti, kde vysadí nové stromy.

První akce proběhla 15. října v Šumperku na ploše parkoviště na ulici Jílová ve spolupráci se Střediskem volného času a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků Doris Šumperk. „Zvažovali jsme s kolegy, kam přiložit pomocnou ruku a napadlo nás, že můžeme pomoci už tím, že pár nových stromů vysadíme na plochách, které jsou v naší správě,“ řekl generální ředitel ŠPVS Radim Jirout.

Během ekologické výchovy mladé generace vodohospodáři pořádají odborné exkurze pro školy na vybraných provozech úpravy pitné vody a čištění odpadních vod a podporují také nejrůznější ekologicky zaměřené akce. Šumperská provozní vodohospodářská společnost na základě dlouhodobých smluv spravuje a provozuje vodohospodářský majetek měst, obcí a akciové společnosti Vodohospodářská zařízení Šumperk sdružující 6 měst a 24 obcí.

Společnost chce mít rovněž lepší přehled o spotřebě, snadněji identifikovat úniky vody či nestandardní odběry, okamžitě o nich informovat spotřebitele a šetřit čas při řešení havárie. V Šumperku, Zábřehu a Mohelnici proto v posledních měsících zavádí další chytré vodoměry umožňující dálkový odečet dat.

Scroll to Top