ČEVAK k fúzi s VODOSPOL

blank

Od 1. října vstoupila společnost ČEVAK do všech práv a povinností stávající společnosti VODOSPOL. Ta přestala existovat jako samostatná firma. K přechodu práv a povinností na nástupnickou společnost dochází ze zákona a není nutné měnit či doplňovat existující právní jednání, tedy například uzavírat dodatky ke stávajícím smlouvám.

Před necelými dvěma lety koupila VODOSPOL Energie AG, která vlastní v České republice sedm vodárenských společností a dodává vodu pro 900 tisíc obyvatel. Rakušané expandují především do jižních a západních Čech. VODOSPOL zajišťoval dodávky pitné vody pro více než 50 tisíc obyvatel na Klatovsku. Západočeská společnost patřila dříve Veolii.

„Oblast pokrytí sousedí s oblastí obsluhovanou jihočeskou dcerou Energie AG, společností ČEVAK, díky čemuž očekáváme podstatné synergie,“ uvedl šéf Energie AG Wasser Christian Hasenleithner.

Cena transakce nebyla zveřejněna. Energie AG má v České republice stoprocentní nebo majoritní podíl například ve společnostech VAK Beroun, Vodos Kolín, VS Chrudim, VHOS nebo Aqua Servis.

ČEVAK se zabývají provozováním vodohospodářské infrastruktury, zejména úpraven pitné vody, vodovodních a kanalizačních sítí a čistíren odpadních vod. Dodávky pitné vody a odvádění odpadních vod zajišťuje pro více než půl milionu obyvatel Jihočeského kraje a části krajů Plzeňského a Vysočina.

Scroll to Top