V Krnově projednají lázně, aquapark a úpravy řeky Opavy

blank

Ve městě je na programu k projednání několik významných témat, které mohou výrazně ovlivnit fungování Krnova. Na některé z nich se zaměřila redakce vodarenstvi.cz.

Ke klíčovým bodům patří základní parametry a kapacita nových městských lázní, které budou současně plaveckým bazénem i aquaparkem. Ty by se měly stavět v lokalitě poblíž koupaliště. „Materiál Radka Steinhaizla ze společnosti Relaxsolution se podrobně zabývá jednotlivými provozy aquaparku, stanovuje kapacity a možnosti vzájemného uspořádání. Máme také studii Václava Cvička. Ta řeší především umístění stavby, napojení na dopravní a technickou vybavenost a vazby na územní plán,“ říká městský architekt Lubomír Dehner.

Pracovní schůze zastupitelů bude obsahovat také prezentaci architektonického řešení protipovodňových opatření na řece Opavě. „Budeme prezentovat studii úprav řeky Opavy s názvem Řeka ve městě, která řeší území od soutoku Opavy a Opavice po ulici Na Ostrově v Kostelci. Jejím předmětem je nalezení vhodného architektonického, krajinného a vodohospodářského řešení, které by více začlenilo řeku do organismu města. Studie vychází z iniciativy vedení města, navazuje na dosavadní práci komise pro architekturu a urbanismus a také na rozpracovanou dokumentaci připravovanou Povodím Odry v rámci protipovodňových úprav,“ vysvětlil projektant Tomáš Machovský.

Zdroj: Bruntálský deník

Scroll to Top