SVS zahájila další letošní investici

blank

Severočeská vodárenská společnost vymění v Železném Brodu 600 metrů vodovodu z roku 1932. Rekonstrukce je nutná z důvodu zastaralého a poruchového litinového potrubí. Dle smlouvy o dílo má být stavba dokončena do 20. října. Na Jablonecku společnost na rok 2019 naplánovala 15 staveb za více než 55 milionů korun.

„Právě opravy a modernizace vodohospodářského majetku jsou dlouhodobě naší největší prioritou. V letošním roce má SVS na obnovu připraveno 1,33 miliardy korun, které investuje do 239 staveb,“ řekl v červnu generální ředitel SVS Bronislav Špičák. K nejvýznamnějším akcím patří například obnova vodovodu a kanalizace ve Varnsdorfu z roku 1896 či modernizace ocelového vodovodu v Liberci z roku 1901.

Severočeská vodárenská společnost je největší vodárenskou společností v České republice a zajišťuje zásobování pitnou vodou pro 1,1 milionu obyvatel Ústeckého a Libereckého kraje. Od 1. ledna 2019 je SVS 100% vlastníkem provozní společnosti SčVK. Obce a města severočeského regionu tak mají od roku 2019 vodu a s ní spojené provozování pod plnou kontrolou.

Scroll to Top