V Milevsku schválili financování obnovy vodohospodářského majetku na deset let

blank

Milevští zastupitelé vybrali jednu ze tří variant, které jím navrhovala společnost Čevak jako provozovatel vodovodní a kanalizační sítě ve městě. Podle starosty Ivana Radosty se také jedná o navýšení nájemného společnosti Čevak z letošních 7,748 milionu korun až na 10,63 milionu korun. Částky by podle Radosty mělo Milevsko docílit podle stanoveného plánu v roce 2028.

Hodnota vodohospodářského majetku v Milevsku se pohybuje kolem 551 milionů korun. Například zastupitel Zdeněk Herout však navrhl, aby si vodohospodářské zařízení provozovalo časem město samo. Podle Radosty proběhne určitá forma studie, která by ukázala, co by to pro Milevsko přineslo.

Na přelomu roku také schválili zastupitelé v Milevsku zdražení vodného a stočného o 1,13 korun s tím, že Čevak bude i letos platit nájemné ve stejné výši, a to 7,748 milionu korun za rok. Od ledna tak odběratelé platí 61,55 korun za kubík vody. Starosta jihočeského města Ivan Radosta v zimě vysvětlil, že pokud by se zdražil roční nájem Čevaku, znamenalo by to i vyšší navýšení ceny pro spotřebitele. Město v posledních čtyřech letech investovalo ze svých prostředků do vodohospodářské infrastruktury 35 milionů korun.

Scroll to Top