Mladí badmintonisté se díky SmVaK Ostrava připravovali v Žimrovicích

blank

Více než čtyři desítky dětí a mládežníků ve věku od osmi do šestnácti lety z badmintonového oddílu TJ Sokol Klimkovice se o prázdninách zúčastnily letního kondičního soustředění Žimrovice 2019. A to vše s příspěvkem SmVaK Ostrava v programu Plaveme v tom spolu! pro podporu aktivních zaměstnanců, kteří ve svém volném čase působí v neziskových organizacích.

Díky podpoře získal oddíl prostředky na honorář pro kondičního trenéra, který se mohl během soustředění přípravě mladých badmintonistů po celou dobu věnovat. „První prázdninový týden jsme strávili v Areálu Dobré pohody v Žimrovicích a jeho okolí. A myslím, že si to všichni díky pěknému počasí a opravdu výživnému programu užili. Někteří si sáhli na dno fyzických sil, ale nálada a atmosféra byly po celou dobu soustředění vynikající,“ popisuje vedoucí střediska vodovodních sítí SmVaK Ostrava v Bílovci Karel Černík. Ten působí v oddílu od roku 2010 a podílí se na organizaci akcí, jako jsou právě soustředění, turnaje nebo soutěže.
Mládeži se kromě zmiňovaného kondičního experta věnovali zkušení trenéři v jednotlivých oblastech přípravy – ať již šlo o techniku, balanc nebo posilovací cviky.
Součástí akce byl také adrenalinový Roman Race pojmenovaný dle jména kondičního trenéra, závod v biatlonu nebo Žimrovická olympiáda zahrnující deset disciplín.
Ti, kdo by se o průběhu soustředění chtěli dozvědět další detaily, si mohou proklikat internetovou stránku https://soustredeni-leto-2019.webnode.cz/.

Scroll to Top