Vodohospodářský projekt na Rakovnicku za čtvrt miliardy

blank

Vodohospodářské sdružení obcí Rakovnicka připravuje tendr na zpracování projektové dokumentace na výstavbu vodovodního přivaděče z Jesenice do Rakovníka. Díky rozsáhlému projektu by došlo k propojení soustavy Rakovnicka s tou severočeskou.

Ačkoliv je situace se stavem podzemní vody po srpnových deštích stabilizovaná, Rakovník usiluje o zajištění dalších zdrojů. Náklady na projektovou dokumentaci by se měly pohybovat kolem 9 milionů, samotná realizace by měla vyšplhat až na čtvrt miliardy. Kromě krajského úřadu sháněli rakovničtí zastupitelé podporu rovněž na ministerstvu zemědělství.

„Máme vyjádření z ministerstva zemědělství, že záměr považují za koncepční a že se budou snažit řadit projekt do priorit v rámci dotačních programů. Projekt je také prioritou pro Středočeský kraj,“ sdělil předseda vodohospodářského sdružení Tomáš Valer.

Do Vodohospodářského sdružení obcí Rakovnicka také přibyly čtyři pozemky kvůli zajištění ochrany vodního zdroje. Podle hnutí Směr Rakovník mělo ale město zároveň jednat o umístění cesty, která nyní nevede po jeho pozemcích. Městský úřad však v tom problém nespatřuje.

„V současné době je již území u vodního zdroje, který se nachází u Rakovnického potoka ve směru k Senomatů, oplocené. Vložením pozemků do majetku VSOR došlo pouze k tomu, že se oplocenou část pozemku bude kompletně starat vodohospodářské sdružení,“ vysvětlil v zimě Rakovnický deník.

Scroll to Top