Nižší návštěvnost koupaliště kvůli chladnější vodě?

blank

Od příští sezóny bude na koupališti v Mladé Boleslavi teplejší voda. Město ji chce totiž ohřívat. I přes teplé léto se snížila návštěvnost. Informoval o tom Boleslavský deník.

„Domníváme se, že jedním z faktorů je trochu chladnější voda ve vazbě na častou proměnu počasí,“ potvrdil náměstek primátora Robin Povšík. Výdaje na provoz koupaliště by s ohříváním vody stouply o několik set tisíc korun. Město ale věří, že tento nárůst vykompenzuje případná zvýšená návštěvnost.

„Zároveň jsme se dohodli se Škodou Auto, že buď ona, nebo společnost Ško-energo na zvýšené náklady podstatnou měrou přispějí,“ dodal Povšík. Koupaliště letos navštívilo 50 tisíc lidí. Loni to bylo o 30 tisíc více.

Zdražení vody

Ve městě také od ledna zdražili vodu. Za vodné platí lidé 53,60 korun oproti 52,24 korunám a za stočné 44,60 korun místo 41,40 korunám. Celkem kubík vyjde na 98,20 korun. „U vodného a stočného je uplatňována věcně usměrňovaná cena dle výměru Ministerstva financí České republiky. Do kalkulace se zahrnují pouze ekonomicky oprávněné náklady. Vzhledem k tomu, že výše uvedené ceny jsou platné od 1. ledna 2019, bude množství odebrané vody u odběratelů určeno buď odečtem měřicího zařízení, nebo poměrným odečtem k uvedenému datu,“ vysvětlil v zimě ředitel společnosti Jan Sedláček.

Vodovody a kanalizace Mladá Boleslav zásobují pitnou vodou zhruba sto tisíc obyvatel ve Středočeském kraji. Více než 95 procent akcií vlastní obce a města okresu Mladá Boleslav.

Scroll to Top