Aquapark v Rakovníku napojí na vlastní zdroj vody

blank

Návštěvníci se podle Rakovnického deníku mohou těšit na řadu nových atrakcí v podobě dvou tobogánů, divoké řeky, nebo atrakce, kdy je možné vodu rozhýbat vlastním tělem. Nebude chybět brouzdaliště, občerstvení, posezení a také relaxační zóna.

Novinkou je přesunutí šaten do suterénu. Provoz bude zajišťovat Údržba městských komunikací Rakovník, jež stoprocentně vlastní město. Bazén bude napojený na vodovodní řad i na vodu z nové studně, proto bylo třeba zajistit technologii na její úpravu. Využitím vody ze studně město dlouhodobě ušetří za odběr z řadu.

Dodavatelem technologie za tři miliony korun bude společnost VW Wachal, která zároveň pracuje na modernizaci bazénu. Město kalkulovalo s roční návštěvností 150 tisíc lidí. Příkladem byl aquapark v Berouně, kde se po dvouletém boomu po otevření návštěvnost ustálila zhruba na 180 tisících lidí ročně.

„Jedná se téměř o trojnásobek návštěvnosti bazénu, která zde byla zhruba v průběhu dvou až tří let před jeho uzavřením. Tehdy se vybíralo ročně na vstupném zhruba 2,7 milionu korun, při trojnásobku se jedná o sumu 8,1 milionu korun a při dotaci čtyři miliony korun se dostáváme na předpokládané náklady. I kdybychom nezdražili, tak bychom měli pokrýt veškeré náklady,“ řekl loni Deníku tehdejší starosta Pavel Jenšovský.

Výše vstupného je v kompetenci vedení města. Areál bude rozdělen do několika zón, návštěvníci budou mít možnost si zakoupit vstupenku například jen do saunového světa. Město za výstavbu aquaparku zaplatí okolo 205 milionů korun.

Scroll to Top