30 milionů do obnovy vodovodní a kanalizační sítě v Plzni

blank

V plzeňské Křimické ulici potrvá deset měsíců obnova vodovodní a kanalizační sítě. Řidiči se musí při výpadovce na Stříbro připravit na dopravní omezení. Uzavírky však nastanou až v příštím roce. Hotovo by mělo být v červnu 2020.

Podle Vodárny Plzeň projde modernizací provozu téměř šest set metrů páteřního litinového vodovodního potrubí i více než půl kilometru kanalizační stoky, navíc se počítá s výměnou stovek metrů přípojek. Práce rovněž završí celoplošná oprava asfaltového povrchu.

Nová retenční nádrž na Vinicích, pokračování výstavby kanalizace ve Lhotě nebo obnova stávající infrastruktury patří k dalším významným plánovaným či probíhajícím akcím Vodárny Plzeň pro rok 2019. Například nádrž za 190 milionů korun, na kterou naváže rekonstrukce a rozšíření kanalizačního sběrače na Roudné, zachytí až šest tisíc kubíků dešťové vody. Budování kanalizace začalo v roce 2017 a téměř deset kilometrů splaškové sítě včetně tří čerpacích stanic vyjde na 155 milionů.

V případě nádrže Vodárna Plzeň obdrží dotaci až 110 milionů z evropských fondů, u zmiňované kanalizace se bude jednat zhruba o 90 milionů. Do modernizace stávajících kanalizačních stok a vodovodních řadů půjde zhruba 230 milionů.

Scroll to Top