Sportovní zápolení vodohospodářů v Ostravě

blank

V organizaci Povodí Odry a pod záštitou hejtmana Moravskoslezského kraje Ivo Vondráka proběhly 41. vodohospodářské sportovní hry v Ostravě. Letošní akce se účastnilo sedmnáct sportovních výprav, které tvořilo zhruba šest stovek sportovců. Nechyběl ani jeden z pěti podniků Povodí, účastnila se také ministerstva životního prostředí a zemědělství a další státem zřizované instituce (ČHMÚ), ale také soukromé společnosti působící ve vodohospodářství a provozovatelé vodárenské infrastruktury.
Celkovým vítězem se staly Severočeské vodovody a kanalizace, na druhé příčce se umístilo Povodí Labe, třetí v pořadí skončila Vodárenská akciová společnost. Tým pořádající organizace Povodí Odry obsadil pátou pozici.
Historie Vodohospodářských sportovních her sahá až do roku 1975, kdy proběhl v Praze první ročník sportovního soutěžení v organizaci VRV Praha. Jen čtyřikrát se od daného roku akce nekonala z důvodu povodní (1997, 2002, 2010 a 2013). Povodí Odry převzalo organizátorskou štafetu po Vodárenské akciové společnosti, která hry uspořádala loni v Jihlavě. Do Ostravy se hry vrátily po jedenácti letech. Příští rok se vodárenské sportování přesune do Olomouce.
Zápolilo se v malé kopané a tenisu, volejbalu a stolním tenisu. Jako obvykle byl klíčovou sportovní disciplínou vodohospodářský duatlon. Tříčlenné štafety mužů a žen museli v průběhu tříkilometrového a jedenapůlkilometrového běhu zdolávat řadu překážek a dovednostních výzev. Zároveň museli prokázat svou zdatnost během dvousetmetrové a stometrové plavecké trati.

Scroll to Top