Palivový kombinát Ústí měl za rok 2018 obrat 775,49 milionu

blank

Vyplývá to z výroční zprávy zveřejněné v obchodním rejstříku. O společnosti jsme v posledních týdnech informovali v souvislosti s možností propojení jezer na Ústecku.

Díky ambicióznímu záměru by byly významně sníženy negativní následky hornické činnosti v Ústeckém kraji. Ministerstvo zadalo právě Palivovému kombinátu Ústí, aby zpracoval studii proveditelnosti s tím, že všechna jezera budou průtočná.

Oblast má velký potenciál jako zásobárna vody pro Českou republiku a také jako zdroj energie díky vodním elektrárnám a solárním parkům budovaným na hladině jezer. Pro kraj je propojení jezer prioritou pro příští programové období.

„Do konce příštího roku by se měl návrh včetně časového harmonogramu a financování předložit na vládu. Za úkol to dostal Palivový kombinát. Musí se předložit jasný záměr projednaný se všemi subjekty, které mají danou oblast na starosti,“ řekl ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček. Například rekultivace lomu ČSA probíhá průběžně a v současné době je zhruba polovina území upravena.

 

Scroll to Top