Rakovník vybral dodavatele technologie pro úpravu vody v akvaparku

blank

Návštěvníci se podle Rakovnického deníku mohou těšit na řadu nových atrakcí v podobě dvou tobogánů, divoké řeky, nebo atrakce, kdy je možné vodu rozhýbat vlastním tělem. Nebude chybět brouzdaliště, občerstvení, posezení a také relaxační zóna. Novinkou je přesunutí šaten do suterénu. Provoz bude zajišťovat firma Údržba městských komunikací Rakovník, jež stoprocentně vlastní město.

Bazén bude napojený na vodovodní řad i na vodu z nové studně, proto bylo třeba zajistit technologii na úpravu vody. Využitím vody ze studně město dlouhodobě ušetří za odběr vody z řadu. Dodavatelem technologie zhruba za tři miliony korun bude společnost VW Wachal, která zároveň pracuje na modernizaci bazénu.

Město kalkuluje s roční návštěvností 150 tisíc. Příkladem byl aquapark v Berouně, kde se po dvouletém boomu po otevření návštěvnost ustálila zhruba na 180 tisících ročně. „Jedná se téměř o trojnásobek návštěvnosti bazénu, která zde byla zhruba v průběhu dvou až tří let před uzavřením bazénu. Tehdy se vybíralo ročně na vstupné zhruba 2,7 milionu korun, při trojnásobku se jedná o sumu 8,1 milionu korun a při dotaci čtyři miliony korun se dostáváme na předpokládané náklady. I kdybychom nezdražili, tak bychom měli pokrýt veškeré náklady,“ řekl loni Deníku tehdejší starosta Pavel Jenšovský. Výše vstupného už je v kompetenci nově zvoleného vedení města. Areál bude rozdělen do několika zón, návštěvníci budou mít možnost si zakoupit vstupenku například jen do saunového světa.

Scroll to Top