PVK: Počet havárií na vodovodní síti od začátku roku mírně roste

blank

Společnost Pražské vodovody a kanalizace zasahovala za prvních osm měsíců letošního roku u 3 405 havárií na vodovodní síti. V meziročním srovnání to znamená nárůst o 91 událostí.

„Nejvíce jsme se zapotili v červenci, kdy jsme řešili o 78 havárií více než ve stejném měsíci roku předchozího. Srpen byl z našeho pohledu klidnější,“ sdělil mluvčí společnosti Tomáš Mrázek s tím, že o letošních prázdninách vzniklo 855 havárií, což je o čtyřicet méně než loni. Podle něj se stejně jako v zimních měsících i v létě se na počtu havárií podepisují změny teplot  a sucho. „Zvyšuje se tlak půdy na uložené potrubí a tím dochází k jeho poškození,“ vysvětlil Mrázek.

Pražské vodovody a kanalizace provozují vodohospodářskou infrastrukturu hlavního města Prahy. Zabývají se výrobou a distribucí pitné vody a odváděním a čištěním odpadních vod. Zajišťují výrobu vody pro 1,2 milionu obyvatel hlavního města Prahy a dalších 60 tisíc obyvatel Středočeského kraje. Provozují úpravny vody Káraný a Podolí. Vodárna v Podolí je rezervním zdrojem. Z úpravny vody Želivka vodu nakupují.

Scroll to Top