Prodleva prací v České Kamenici

blank

Až do příštího roku se má protáhnout oprava Smetanovy ulice v České Kamenici. Radnice sice plánovala dokončení stavby v letošním roce, ale brzdí ji rekonstrukce vodovodu a kanalizace, kterou má na starosti Severočeská vodárenská společnost. Ta totiž začala na výměně potrubí pracovat přibližně s dvouměsíčním zpožděním.

„Staveniště jsme předali 12. dubna po vysoutěžení zhotovitele a podpisu smlouvy. Zhotovitel následně zajišťoval vytyčení inženýrských sítí a všechna potřebná výkopová povolení,“ sdělil mluvčí vodáren Jiří Hladík. Původně vodohospodáři kalkulovali s tím, že budou s výměnou téměř 230 metrů vodovodu a kanalizace hotovi do konce července.

Podle Hladíka nebylo možné dodržet původní termín kvůli kolizi nové kanalizace s telekomunikačními kabely a plynovodem. „Svou roli sehrála i blízkost památkově chráněných objektů, které vyžadují pečlivější zabezpečení výkopů. Komplikace způsobovalo také velké množství přečerpávaných splašků,“ doplnil Jiří Hladík.

Celkově chce Severočeská vodárenská společnost letos investovat do infrastruktury 1,33 miliardy korun. Dalších 337,5 milionu korun dá na potřebné opravy provozní společnost SčVK. Z pohledu investic bylo nejvýznamnější akcí roku 2018 zahájení rekonstrukce úpravny vody v Holedeči, která bude dokončena na jaře roku 2020. Cena vzešlá z výběrového řízení je 127 milionů korun.

Druhou nejvýznamnější stavbu představuje rekonstrukce strategického vodovodního přivaděče v úseku Most – Chanov – Želenice v délce přes 5,8 kilometru za téměř 99 milionů. Stavba byla zahájena v srpnu 2017.

Scroll to Top