Modrá zpráva: 86 % obyvatelstva napojeno na kanalizaci

blank

Ministerstvo zemědělství přispělo v roce 2018 na vodní hospodářství částkou 2,45 miliardy korun. Prostřednictvím rezortů zemědělství, životního prostředí a dopravy byly v roce 2018 na vodní hospodářství poskytnuty prostředky v celkové výši 6,8 miliardy korun. Informace stojí ve Zprávě o stavu vodního hospodářství České republiky v roce 2018, takzvané Modrá zprávě, kterou ministerstvo zemědělství společně s ministerstvem životního prostředí předložilo vládě.

Modrá zpráva také uvádí, že loni bylo vodou z vodovodů zásobováno téměř 95 % obyvatel a téměř 86 % obyvatel je napojeno na kanalizaci. Vodovodní síť byla prodloužena o 166 kilometrů a dosáhla délky necelých 79 tisíc kilometrů; délka kanalizační sítě činí 48,7 tisíce kilometru. Modrá zpráva za rok 2018 je oproti předcházejícím ročníkům rozšířena o kapitolu  s názvem Plnění programů opatření přijatých plány povodí v roce 2015, která se na základě vodního zákona předkládá vládě každé tři roky.

Zpráva o stavu vodního hospodářství České republiky přináší přehled o činnostech souvisejících s vodním hospodářstvím v působnosti obou resortů. Hlavním cílem je seznámit čtenáře s uplynulým rokem z pohledu vodního hospodářství: jakým byl v porovnání s roky předchozími, co se událo, změnilo a jakým směrem se vodní hospodářství v zemi ubírá.

Scroll to Top