Modernizace kanalizace z roku 1938 v Litvínově

blank

V litvínovské ulici Gorkého zahájí Severočeská vodárenská společnost rekonstrukci popraskané stošedesátimetrové kanalizace pro zhruba 120 napojených obyvatel. Stoka je z roku 1938 a kamerová prohlídka prokázala, že zařízení vykazuje praskliny, deformace, netěsné spoje a místy prorostlé kořeny. Stavební práce budou zahájeny v příštím týdnu a stavba má být dokončena nejpozději 5. října.

Celkově chce Severočeská vodárenská společnost letos investovat do infrastruktury 1,33 miliardy korun. Dalších 337,5 milionu korun dá na potřebné opravy provozní společnost SčVK. Přímo na Mostecku to bude 107,9 milionu korun, které budou směřovat do 21 staveb.

Z pohledu investic bylo nejvýznamnější akcí roku 2018 zahájení rekonstrukce úpravny vody v Holedeči, která bude dokončena na jaře roku 2020. Cena vzešlá z výběrového řízení je 127 milionů korun. Druhou nejvýznamnější stavbu představuje rekonstrukce strategického vodovodního přivaděče v úseku Most – Chanov – Želenice v délce přesahující 5,8 kilometru za téměř 99 milionů. Stavba byla zahájena v srpnu 2017.

Za největší dokončenou stavbu v roce 2018 považuje SVS investici v Louce u Litvínova za 25,5 milionu. Zahrnovala odstranění kanalizačních výustí, výstavbu nové čistírny odpadních vod pro 620 obyvatel, výstavbu nových úseků splaškové kanalizace a rekonstrukci stávajících úseků kanalizace a vodovodu. Nejdůležitějším dlouhodobým projektem je podle vedoucího úseku komunikace a PR Maria Böhmeho transformace vodárenství na severu Čech.

Scroll to Top