Technologie a hospodaření s vodou na VŠB-TU Ostrava!

blank

Ještě stále je možné podávat přihlášky k prezenčnímu, ale také kombinovanému studiu bakalářského oboru Technologie a hospodaření s vodou, který na katedře Environmentálního inženýrství nabízí Hornicko-geologická fakulta Vysoké školy báňské Ostrava.

V bakalářském studijním oboru jsou se studenty probírány fyzikálně chemické a chemické procesy používané při úpravě vody na vodu pitnou, technologické procesy, hygienická zabezpečení, čistění odpadních vod a zpracování kalů. Ve studiu je kladen důraz zejména na chemické, fyzikálně chemické a bakalářské disciplíny s nezbytnými kurzy matematiky, výpočetní techniky a cizích jazyků.

Studenti jsou rovněž seznámeni se základy vodního hospodářství, projektování vodohospodářských zařízení, hydrologie a klimatologie, technologie zpracování odpadních vod a revitalizace vodních toků. Teoretická a praktická výuka v laboratořích je doplněna mnoha exkurzemi a terénními cvičeními. Studenti Katedry environmentálního inženýrství, která má téměř třicetiletou tradici, také úspěšně reprezentují fakultu a univerzitu na domácích i zahraničních konferencích a soutěžích.

Uplatnění absolventi například najdou při projekční činnosti při výstavbě a rekonstrukcích vodohospodářských děl, výzkumu v oblasti vodního hospodářství nebo ve státní správě a kontrolních orgánech v oblasti životního prostředí.

Více informací ke studiu zde. 

Scroll to Top