Koupaliště v Dubí na rok zavřou

blank

Jen do konce prázdnin mohou zamířit lidé ke koupališti v Dubí na Teplicku. Příští sezonu bude zavřené. Z bazénu kvůli dírám totiž uniká voda a je potřeba ji stále dopouštět. Po ukončení sezony bude následně nutné zjistit přesný rozsah poškození a provést opravu.

„Bazén je prasklý a samovolně z něho dochází k úniku vody. Letošní sezonu to určitě neohrozí, protože únik zatím není dramatický. Musí se však každý den doplňovat,“ uvedl starosta Dubí Petr Pípal. Zatím není jasné, kolik vody se přesně z bazénu ztrácí. „Nepochází totiž z řadu, ale z podzemních vrtů. Nemáme tudíž žádné měřidlo, které by nám ukázalo, kolik vody denně dopouštíme,“ doplnil vedoucí technického odboru městského úřadu v Dubí Lukáš Panchartek.

Vypuštěný bazén zkontroluje statik. „Teprve pak budeme vědět, v jakém je skutečně stavu. Zatím to ale vypadá, že je neopravitelný. V takovém případě by nás čekala komplexní rekonstrukce, museli bychom starý bazén vybagrovat a postavit nový. To by znamenalo několikamilionový výdaj,“ řekl starosta.

Plovárna, kterou provozuje společnost Marius Pedersen, prošla v letech 1985 až 1989 významnou rekonstrukcí. Od té doby areál každoročně navštěvují tisíce návštěvníků. V polistopadové éře však k dalším větším rekonstrukcím nedošlo.

Scroll to Top