Nový program Podpora obnovy přirozených funkcí krajiny

blank

Ministerstvo životního prostředí vyhlásilo výzvy pro předkládání žádostí o poskytnutí podpory v nově schváleném programu Podpora obnovy přirozených funkcí krajiny. Ten primárně slouží k adaptaci proti změně klimatu a boji proti suchu, podporuje širokou škálu opatření pro zadržení vody v krajině, ale také proti invazním druhům.

Způsobilými žadateli jsou podle ministerstva fyzické a právnické osoby, obecně prospěšné organizace, obce, občanská sdružení, příspěvkové organizace, organizační složky státu státní organizace a státní podniky. V programu jsou poskytovány investiční i neinvestiční finanční prostředky až do výše 100 % způsobilých nákladů. Maximální výše podpory je 250 tisíc korun na lesní a nelesní opatření a milion korun na vodní opatření.

Program Podpora obnovy přirozených funkcí krajiny je podle ministerstva externími žadateli, mezi něž patří například obce, fyzické osoby či nestátní neziskové organizace, hojně využívaný a tradiční ekonomický nástroj pro péči o přírodu a krajinu. Během předchozího období programu bylo realizováno přes 1000 projektů za zhruba 130 milionů korun.

Termín ukončení příjmu žádostí je 30. září 2019.

Scroll to Top