Frýdek-Místek vypsal tendr za 225 milionů

blank

Statutární město Frýdek-Místek vypsalo zakázku na odkanalizování místních částí Chlebovice, Skalice, Zelinkovice a Lysůvky. Odhadovaná hodnota činí 225,26 milionu korun. Lhůta pro doručení nabídek je 2. září 2019.

Někteří obyvatelé těchto lokalit řeší nakládání s odpadními vodami nezákonným způsobem. Celkové náklady činí podle projektové dokumentace 283 milionů korun. 143 milionů má podbeskydské město slíbeno formou dotace ze Státního fondu životního prostředí. Primátor opakovaně směřoval výzvu k obyvatelům. Město totiž dlouhodobě trápila skutečnost, že část lidí o kanalizaci nejevila zájem. Frýdek-Místek musel uzavřít dostatečný počet smluv s majiteli domů, že se na kanalizaci napojí, aby v budoucnu nemusel dotace vracet, jinak by z projektu sešlo.

„Zájem o připojení se na kanalizaci je zejména v Chlebovicích a Skalici i přes informační kampaň stále malý. Majitelům tamních nemovitostí přitom nabízíme variantu vybudovat nejen veřejnou kanalizaci, ale taky přípojky k pozemkům. Navíc jim věnujeme projektovou dokumentaci na přípojku od pozemku k domu. Takže by si sami zajistili pouze přípojku na svém vlastním pozemku, a na tu by mohli v budoucnu získat příspěvek od města v programu na podporu aktivit vedoucích ke zlepšení životního prostředí,” uvedl k nezájmu obyvatel v prosinci primátor Frýdku-Místku Michal Pobucký.

Scroll to Top