Investice do infrastruktury v Jablonci

blank

Jablonec nad Nisou postavil v ulici Vladislava Vančury novou splaškovou kanalizaci za téměř 2,4 milionu korun. Do projektu s městem nyní vstupuje i Severočeská vodárenská společnost, která zde bude rekonstruovat vodovod. Hotovo bude do konce srpna.

„V ulici Vladislava Vančury jsme postavili gravitační splaškovou kanalizaci v délce 184 metrů včetně veřejných částí kanalizačních přípojek,“ vysvětlil náměstek pro rozvoj města Jakub Chuchlík s tím, že město za kanalizaci zaplatí 2,4 milionu. Podle něj akci koordinuje se Severočeskou vodárenskou společností, která zde vymění 137 metrů vodovodu z roku 1918.

Nová městská kanalizace začíná u technického dvora společnosti TSJ, poté pokračuje dál směrem do ulice Vančurova, končí u posledních rodinných domků před křižovatkou s ulicí Ladova. „Rekonstruovaný vodovod začíná na pravé straně ulice Ladova směrem na Belgickou a pokračuje do ulice Vladislava Vančury až na konec asfaltové plochy za poslední rodinný dům. Součástí stavby je i přepojení třinácti vodovodních přípojek,“ vysvětlil mluvčí SVS Mario Böhme. Firma v době odstavení řadu zajistí zásobování vodou suchovodem.

K dalším stavbám SVS v Jablonci patří výměna 111,5 metru vodovodu a 73,5 metru kanalizace v ulici Mánesova pro zhruba 200 napojených obyvatel. Tuto stavbu společnost pro změnu koordinuje se společností Innogy, která rekonstruuje plynovod. „V ulici Mánesova, v části mezi křižovatkami s ulicemi Palackého a Saskovou, je zastaralé a zkorodované vodovodní potrubí z roku 1975. Kanalizační stoka je popraskaná, chybějí části stěn a dna, natékají sem balastní vody a tvoří se kaverny,“ doplnil mluvčí vodáren.

Ilustrační foto 

Scroll to Top