Ministerstvo zemědělství znovu podpoří vodárenskou infrastrukturu

blank

Ministerstvo podpoří ještě letos další výstavbu vodovodů a kanalizací, obecních rybníků a úpravy drobných vodních toků, opatření proti povodním a budování závlah. Žadatelům rozdělí navíc půl miliardy korun. Rozhodla o tom vláda.

„Navýšení peněz je dalším konkrétním výsledkem z posledního jednání Národní koalice pro boj se suchem. Shodli jsme se, že musíme ještě v letošním roce zvýšit investice do obnovy a stavby rybníků, zemědělských závlah, vodovodů a kanalizací nebo úpravy drobných vodních toků. Celkem na tyto dotační programy, které pomáhají snižovat negativní dopady sucha, získáme navíc pro letošní rok pět set milionů korun,“ sdělil ministr zemědělství Miroslav Toman.

Na rybníky, drobné vodní toky, vodovody a kanalizace, protipovodňovou prevenci a závlahy už ministerstvo letos vynaložilo téměř 2 miliardy korun. „Daří se nám také plnit slib, že do konce volebního období vybudujeme, zrekonstruujeme nebo odbahníme více než 1200 rybníků. V současné chvíli již běží práce u téměř 300 rybníků,“ doplnil Toman.

Scroll to Top