Rozsáhlá odstávka v dodávkách vody ve Zlíně

blank

Podnikatelé i obyvatelé centra Zlína jsou ve čtvrtek 18. července bez pitné vody. Odstávka se týká také Hotelu Moskva a Obchodního domu. Potrvá od půl osmé ráno do čtyř hodin odpoledne.

Důvody jsou dva. Alpiq Zlín totiž před Hotelem Moskva provádí rekonstrukci parovodu. Kvůli tomu je nutná přeložka kanalizace,. Současně si také Moravská vodárenská, která provozuje vodárenskou infrastrukturu, naplánovala v těchto místech výměnu šoupat a novou přípojkou napojí zmíněný hotel.

„Zajímá nás, co se stane, když jsme všechny předem informovali. Uvidíme, jestli to pomůže, jestli bude někdo naštvaný, ale asi bude. Další tak rozsáhlou odstávku vody ve Zlíně v dohledné době neplánujeme,“ sdělil předseda představenstva Vodovodů a kanalizací Zlín Svatopluk Březík.

Bez vody je téměř celá ulice Bratří Sousedíků a část ulic Mostní, Na Vyhlídce, Vysoká, U Zimního stadionu a Pod Rozhlednou ve čtvrti Letná. Pak také nedaleká oblast Nad Ovčírnou. S výjimkou jedné budovy se ocitne bez dodávek také náměstí TGM, sousední náměstí Práce Hotel Moskva a Obchodní dům. Několik budov je bez vody v Kotěrově, Čiperově, Hradské a Antonínově ulici.

Zlínští vodohospodáři na několika místech přistavili cisterny s pitnou vodou. Jedná se o ulici Bratří Sousedíků, parkoviště před bytovými domy v Březnické ulici, Na Růmech, svitovský areál a lokalitu před Hotelem Moskva a Hotelem Garni.

 

Scroll to Top