Praha: Balená voda již v patnácti městských částech

blank

Projekt balené vody se v metropoli rozrostl o další městskou část. Nově se připojila Praha 7.

„Projekt balené vody, tedy donášku přímo do bytů pro zdravotně postižené, jsme odstartovali v roce 2015. Projekt je stále populárnější a letos se do něj přihlásily již čtyři městské části. Jejich počet tak stoupl na patnáct,“ sdělil mluvčí Pražských vodovodů a kanalizací Tomáš Mrázek s tím, že se jedná o Prahu 2, Prahu 3, Prahu 4, Prahu 5, Prahu 6, Prahu 7, Prahu 8, Prahu 12, Prahu 13, Prahu 14, Prahu 15, Prahu 16, Praze 20, Prahu 22 a Březiněves.

Služba je podle vodohospodářů aktivována při výlukách či haváriích delších než pět hodin. Jediné, co musí zájemce učinit, je registrace prostřednictvím předpřipraveného formuláře. „Pak stačí v případě mimořádně události odpovědět na naši výzvu a balenou vodu si domů objednat,“ řekl Mrázek. Všechny kontejnery s balenou vodou jsou vybaveny čipy, takže vodárny mohou sledovat jejich přesnou polohu a zároveň mají přehled  o pohybu kontejnerů od výrobní linky přes sklady do samotné distribuce.

Do každého kontejneru se vejde zhruba sto dvoulitrových sáčků. Balicí linka je instalována v úpravně vody Káraný. Vodárny využívají balenou vodu také při haváriích či dlouhodobých výlukách jako náhradní zdroj zásobování pitnou vodou. Přednostně jsou kontejnery přistavovány před školky, školy, sociální a zdravotní zařízení nebo domovy seniorů.

Scroll to Top