Toman před debatou Rady ministrů v Bruselu

blank

Významná debata o adaptaci zemědělství na změnu klimatu a ochraně životního prostředí při uplatňování Společné zemědělské politiky čeká v pondělí 15. července evropské ministry zemědělství v Bruselu. Ministr zemědělství Miroslav Toman se při této příležitosti sejde na bilaterálním jednání s finským protějškem Jarim Leppou.

„Z několika posledních let je zcela zřejmé, že Evropa čelí velké výzvě při nutné adaptaci na změnu klimatu. Naší společnou snahou musí být ochrana životního prostředí a zmírnění postupu klimatických změn. Společná zemědělská politika tomu musí napomáhat, zemědělce chceme motivovat, aby využívali postupy šetrné k přírodě. K tomu je však nezbytný dostatečně silný rozpočet na nové programovací období,“ řekl Toman.

Česká republika chce také posílit investice do efektivních a úsporných technologií v zemědělství a rovněž podporu hospodaření zaměřeného na prevenci eroze půdy, ochranu kvality vod či biodiverzitu. Na programu jednání Rady bude rovněž obchodní dohoda mezi EU a státy Mercosur (Argentina, Brazílie, Paraguay, Uruguay).

Scroll to Top