Koaliční strany v Jihlavě se domluvily na další spolupráci

blank

Po rezignaci náměstka Jaromíra Kaliny (KDU-ČSL) lidovci upozorňovali, že byla hrubě porušena koaliční smlouva, nakonec ale po posledním jednání všech vládnoucích stran potvrdili, že je stále platná a hodlají v koalici setrvat. Ve městě rezonují spory o provoz vodáren.

„Členové KDU-ČSL podali první návrhy ohledně dalšího fungování vedení města po rezignaci náměstka Jaromíra Kaliny. Již nyní všechny strany s částí návrhu souhlasí, další body se budou projednávat v průběhu července. Zároveň bylo jasně řečeno, že rozpad koalice nenastane a všechny strany budou nadále spolupracovat,“ uvedla primátorka Jihlavy Karolína Koubová. V Jihlavě pokračuje boj o provozování vodárenské infrastruktury.

Městský úřad Pelhřimov jako správní orgán totiž nařídil veřejnou službu u části vodárenského majetku města městské vodárenské společnosti Jihlavské vodovody a kanalizace na návrh města Jihlavy jako nepochybného vlastníka majetku.

Odbor životního prostředí Městského úřadu v Pelhřimově ve správním rozhodnutí uložil městské společnosti Jihlavské vodovody a kanalizace zajistit provoz části vodohospodářského majetku do 15. května 2020. Město má jasný cíl, získat od Svazu vodovodů a kanalizací zpět veškerý vodohospodářský majetek na svém území.

Vodárenské akciové společnosti s posledním dnem roku 2018 skončilo povolení k provozování. Nově jej jako veřejnou službu provozuje městská společnost Jihlavské vodovody a kanalizace. Jihlava převzala například úpravny vody ve Zborné, v Popicích, Vysoké nebo čerpací stanice U Koželuhů či u svatého Jána, což jsou klíčové objekty pro dodávky pitné vody a odvádění té odpadní pro zhruba jedenáct tisíc obyvatel.

Scroll to Top