Brabec navštívil první živou průmyslovou halu na světě

blank

Ve Slavkově u Brna otevřela stavební rodinná firmu halu za šedesát milionů korun. Tvrdí o ní, že je budoucností stavebnictví. Zdi a střecha jsou totiž porostlé víc než čtvrt milionem rostlin, vodu si čistí sama, téměř nepotřebuje klimatizaci a energie spotřebuje jako rodinný dům. Nyní ji při příležitosti pracovní cesty po jižní Moravě navštívil ministr životního prostředí Richard Brabec.

„Tradiční postupy ve stavebnictví prohlubují klimatickou změnu a přispívají k vysušování krajiny. Myslím, že je zapotřebí stavební revoluce. Pro mě jako pro podnikatele se stala nejvyšším cílem ochrana přírody,“ vysvětlil šéf společnosti Libor Musil. LIKO-S je českou výrobní a stavební rodinnou společností sídlící ve Slavkově u Brna. Tři barvy v logu představují jednotlivé divize.

Modrá barva v logu LIKO-S představuje divizi Interiors, která již přes 20 let na trhu dodává montované systémy pro tvorbu vnitřního prostoru staveb – přestavitelné a posuvné interiérové příčky nebo akustické stropní podhledy. Žlutá barva v logu zastupuje divizi Production – kovovýroba, ve které se LIKO-S zaměřuje na zpracování oceli a nerezu a vyrábí produkty vyvážené do celého světa. Zelenou barvou v logu je znázorněna divize Energy, která se zaměřuje na výstavbu objektů a hal pro podnikání a také na dodávky chytrých řešení pro úsporu energií na vytápění a chlazení. V roce 2014 byla vyhlášena Rodinnou firmou roku.

Na to, jak hala vypadá, se můžete podívat ve fotogalerii zde.

Scroll to Top