V Jihlavě pokračuje boj o provoz vodáren

blank

Právní bitva o provozování vodárenského majetku ve městě pokračuje podle jihlavského investigativního portálu obcasnik.eu i po vypovězení plné moci právní kanceláři Ondruš. Radní města změnili právní zastoupení ze dne na den na konci června.

Městský úřad Pelhřimov jako správní orgán nařídil veřejnou službu u části vodárenského majetku města městské vodárenské společnosti Jihlavské vodovody a kanalizace na návrh města Jihlavy jako nepochybného vlastníka majetku. Občasníku to sdělil tajemník pelhřimovské radnice Jan Machyán.

Jihlava už může provozovat část vodohospodářského majetku

Odbor životního prostředí Městského úřadu v Pelhřimově ve správním rozhodnutí uložil městské společnosti Jihlavské vodovody a kanalizace zajistit provoz části vodohospodářského majetku do 15. května 2020. V Jihlavě dlouhodobě rezonují spory o infrastrukturu. Město má jasný cíl, získat od Svazu vodovodů a kanalizací zpět veškerý vodohospodářský majetek na území města.

Vodárenské akciové společnosti s posledním dnem roku 2018 skončilo povolení k provozování. Nově jej jako veřejnou službu provozuje městská společnost Jihlavské vodovody a kanalizace. Jihlava převzala například úpravny vody ve Zborné, v Popicích, Vysoké nebo čerpací stanice U Koželuhů či u svatého Jána, což jsou klíčové objekty pro dodávku pitné vody a odvádění odpadních vod pro zhruba jedenáct tisíc obyvatel města.

Scroll to Top