OVAK spouští novou webovou aplikaci

blank

Ostravské vodárny a kanalizace představily aplikaci pro automatické podání a vyřízení žádosti o vyjádření k existenci sítí a zařízení v majetku a provozování společnosti. Jejím využitím podle vodohospodářů zákazníci výrazně zkrátí čas pro vyhotovení vyjádření.

„Emailem a poštou podané žádosti s následným poštovním doručením vyjádření budou i nadále vyřizovány v zákonné lhůtě do 30 dní. Automatem vydané vyjádření slouží jako informace o zájmovém území a vstupní podklad pro zahájení projektových prací. Podání žádosti je velice jednoduché. Do aplikace žadatel vstupuje přímo z domovské webové stránky společnosti, vyplní jednoduchý identifikační formulář, v mapovém okně vyznačí zájmové území a žádost odešle,“ vysvětlili vodohospodáři.

Aplikace na základě uvedené emailové adresy zákazníka podle nich automaticky vygeneruje zprávu s odkazem pro stažení vyjádření ve formátu PDF. „Top pak bude na tomto odkazu k dispozici po dobu 30 dnů. O vyjádření k napojení, umístění a povolení stavby a při dotčení našich sítí a zařízení je nutno nadále žádat dosavadním způsobem, poštou či osobně prostřednictvím podatelny s doložením tištěné projektové dokumentace,“ doplnily vodárny.

Scroll to Top