V Poličce dokončili významnou investici

blank

V červnu byla dokončena stavba v hodnotě 46,2 milionu korun. Podle mluvčí města Naděždy Šauerové se jednalo o rekonstrukci čistírny odpadních vod, včetně výstavby nové kapacitnější dosazovací nádrže. Zahájena byla v září 2017, přispěje ke zlepšení kvality vypouštěné vody do Bílého potoka.

„Současně byla provedena výměna dožívajícího technologického vybavení mechanického předčištění i biologického čištění čistírny odpadních vod, modernizace měření a regulace a systému řízení provozu a rekonstrukce rozvodů silnoproudu,“ sdělil vedoucí oddělení životního prostředí Městského úřadu v Poličce Jiří Coufal. Vybudován je také objekt zahuštění přebytečného kalu a uskladňovací nádrž je vybavena provzdušňovacím systémem, čímž dojde ke snížení objemu produkovaného kalu a zvýšení jeho kvality.

K prioritám devítitisícového města patří rovněž bydlení. Radnice chce díky dokončení dvou bytových domů s 48 byty a zaplnění 46 parcel rodinnými domy zamezit propadu počtu obyvatelstva. „Ani ve snu mě nenapadlo, že malé město, jako je Polička, prodá 46 parcel za necelé čtyři roky. Zájemci jsou z řad místních i přespolních. Lokalitu Bezručova jsme připravovali od roku 2014 po etapách z vlastních prostředků,“ uvedl starosta Poličky Jaroslav Martinů k téměř osmihektarové ploše. Město letos proinvestuje zhruba 145 milionů.

Scroll to Top