Významné investice u jezera Milada

blank

Pracovat se bude na Tuchomyšlském okruhu, který získá asfaltový povrch. Zázemí u Milady najdou také záchranáři a bruslaři. Nový povrch bude mít cyklostezka vedoucí okolo jezera. Postup prací je naplánovaný tak, aby co nejméně ovlivnil provoz v rekreační zóně. Areál spravuje státní podnik Palivový kombinát Ústí. Vznikne zde centrální kanalizace, přípojky pitné vody pro hlavní pláž a elektrické a vodovodní přípojky.

Jedním z nejdůležitějších bodů bude zlepšení přístupnosti všech částí jezera zejména pro složky Integrovaného záchranného systému a bezpečnostní službu. Dojde rovněž na čištění tří kilometrů koryta Modlanského potoka, sanace a každoroční opravy stávajících komunikací.

Most také nechá do jezera dopustit vodu. Hladina nádrže vzniklé zatopením lomu klesla kvůli vypařování vody a dlouhodobému suchu. Nyní se zvýší o 50 centimetrů. Akce vyjde na 1,77 milionu korun. Radní již schválili zadání veřejné zakázky společnosti Palivový kombinát Ústí nad Labem, která spravuje jezera Most, Milada u Ústí nad Labem a další plochy po těžbě uhlí na severu Čech. Lokalitu Matylda vlastní město.

Scroll to Top