Nadační fond Severočeská voda podpoří rozvoj regionu

blank

Nově založený Nadační fond Severočeská voda bude podporovat rozvoj regionu v oblastech životního prostředí, kulturních a sociálních akcí, volnočasových aktivit a charitativních projektů. Zakladateli jsou Severočeská vodárenská společnost a Severočeské vodovody a kanalizace, které zásobují pitnou vodou více než 1,1 milionu obyvatel Libereckého a Ústeckého kraje.

„Ochranu životního prostředí a rozvoj severočeského regionu považujeme za klíčový faktor pro spokojený život obyvatel. Zároveň věříme, že ti, kdo se snaží zlepšovat místa, kde společně žijeme, si zaslouží naši podporu. Rozhodli jsme se proto založit nadační fond, který bude podporovat ty, kteří vkládají energii do zlepšování prostředí kolem nás,“ vysvětlil generální ředitel SVS Bronislav Špičák.

Vodohospodáři vnímají fond jako způsob, jak se odvděčit a pomoci těm, kteří v regionu využívají jejich služby. „A podle toho, jak budou naše služby využívány, budeme moci podpořit užitečné a významné projekty. Ke každému spotřebovanému kubíku vody totiž přidáme jeden litr vody navíc, který obrazně přilijeme právě do Nadačního fondu Severočeská voda,“ doplnil předseda představenstva SVS Tomáš Indra.

Scroll to Top