Kohoutkové inspektorky SmVaK Ostrava opět v akci

blank

Vinárny, bary, restaurace nebo cukrárny v Moravskoslezském kraji se mohou opět se začátkem léta těšit na návštěvu kohoutkových inspektorek SmVaK Ostrava. V minulých letech obdrželo certifikát 120 podniků díky vstřícnosti v podávání pitné vody z veřejné sítě zákazníkům. Letos se role inspektorek ujímají dvě čerstvé středoškolské absolventky.

V současnosti vyrazily do podhůří Beskyd, na Frýdecko-Místecko, kde ocenily další podniky. Provozy získaly kromě nálepky Podáváme vodu z kohoutku rovněž sadu džbánů a sklenic na pitnou vodu.

Nejvýznamnější vodárenská společnost v kraji projekt odstartovala v létě 2015. Loni její tým navštívil přibližně 90 podniků, ocenění si zasloužila více než polovina z nich. Generální ředitel vodáren Anatol Pšenička je potěšen, že se podávání kohoutkové vody stává i v České republice běžnou praxí a také z toho, že ubývá negativních reakcí mezi obsluhou při prosbě o poskytnutí vody ze sítě hostům.

Podle mluvčího společnosti Marka Síbrta spočívá princip akce v osobních návštěvách a rozhovorech s majiteli podniků. Síbrt také zdůraznil, že vodárny zcela rozumí tomu, že kohoutková voda nemusí být v podnicích poskytována bezplatně. I k takovému úkonu je totiž potřeba určitý čas a práce personálu. SmVaK Ostrava plánují v projektu pokračovat a dále jej rozvíjet v dalších letech.

Scroll to Top