ARMATURY Group dodala šoupátka pro Labskou přehradu

blank

ARMATURY Group vyrobila pro Labskou strojní a stavební společnost dvě šoupátka DN 2000. Je to největší světlost šoupátek typu S33.41, kterou dosud vyrobila. Armatury tak budou sloužit ve Vodním díle Labská u Špindlerova Mlýna jako havarijní uzávěry.

„Zakázku jsme řešili od roku 2016. Labská strojní a stavební společnost s námi konzultovala technické řešení havarijních uzávěrů DN 2000, a to v rámci rekonstrukce výpustí Labské přehrady. V roce 2017 jsme vyhráli výběrové řízení na dodávku dvou šoupátek DN 2000 PN 16. Vyrobili jsme je v požadovaném termínu a v srpnu 2018 byla připravena k expedici. Vzhledem k technickým podmínkám při ražbě tunelu, velkým průsakům vody, nutné sanaci tunelu a také kvůli klimatickým podmínkám proběhla montáž až v březnu letošního roku. Jejich uvedení do plného provozu je plánováno v průběhu roku 2020,“ vysvětlil vedoucí prodeje servisu a služeb Alfred Siebert.

Podle konstruktéra Libora Šefčíka jsou šoupátka pro Vodní dílo Labská výjimečná tím, že vzhledem k průtoku DN 2000 mají extrémně krátkou stavební délku, jen 600 milimetrů. Společnost již na Labskou přehradu v minulosti vyrobila uzavírací klapku DN 800 pro malou vodní elektrárnu. Zkušenosti má také s dodávkami materiálu na Vodní nádrž Les království, Vodní nádrž Nechranice, Souš, Orlík nebo přečerpávací vodní elektrárnu Dlouhé Stráně. Firma expanduje i do Norska, Konga nebo Guatemaly.

Scroll to Top