Festival Industry Open 14.-16. června

blank

Na Plzeňsku roste zájem o průmyslovou turistiku. V regionu od 14. do 16. června zpřístupní veřejnosti kolem dvou desítek míst. Lidé se při speciálních prohlídkách podívají i tam, kam se nikdo jiný než zaměstnanci běžně nedostane.

Festival Industry Open zastřešuje městská organizace Plzeň – TURISMUS. Podle její vedoucí Zuzany Koubíkové má Plzeňsko co nabídnout a festival je jen začátkem aktivit vedoucích ke zpřístupnění a představení industriální historie regionu.

Návštěvníci se mohou vydat například do Plzeňského Prazdroje, kde mimořádně nahlédnou do největšího logistického centra, odkud směřuje pivo do celého světa. S pivovarem město před několika týdny prohloubilo spolupráci pro rok 2019. Deklarace zahrnuje zejména rozvoj cestovního ruchu, propagaci města a podporu významných kulturních a společenských akcí. Synergie se zaměřuje také na zodpovědnou konzumaci alkoholu nebo vypracování dlouhodobé koncepce v oblastech zásobování energií, vodárenství a čištění odpadních vod.

Otevře se také spalovna komunálního odpadu v Chotíkově, Škoda Transportation, úpravna vody a čistírna odpadních vod, Bohemia Sekt nebo Centrum stavitelského dědictví v Plasech nebo Hornický skanzen a důl Prokop ve Stříbře.

Scroll to Top